Bedrijven

Serverkoeling

Bedrijven - Bedrijven - Bedrijven -

Bedrijfszekere en professionele serverkoeling voor maximale gemoedsrust

Hoeveel zijn uw servers waard?

De gevolgen van serveruitval zijn nauwelijks te overzien. Het kostenplaatje om de IT apparatuur te vervangen gecombineerd met eventuele technische werkloosheid door downtime loopt bijzonder snel op. Aangepaste serverkoeling om het kloppend hart van uw onderneming te beschermen, is dus niet alleen een verstandige investering, maar simpelweg een must.

Waarom professionele serverkoeling?

Hardware wordt steeds compacter en dat is een goede zaak. De server racks produceren echter nog altijd warmte en dat in een almaar kleinere ruimte, waardoor de temperatuur oploopt. Sommige racks produceren wel tot 1.000 Watt per m²! Die warmte heeft een rechtstreeks nadelig effect op de performantie en levensduur van de apparatuur. Bij te hoge temperatuur zijn traagheid, schade en serveruitval niet uit te sluiten.

Waarom klassieke airco’s niet volstaan

In serverruimtes en datacenters moeten behalve de temperatuur, ook tal van andere factoren gecontroleerd worden

Luchtvochtigheid

Een te lage luchtvochtigheidsgraad zal de statische elektriciteit in de ruimte doen toenemen. Daarom stuurt de serverkoeling de luchtvochtigheid permanent bij.

Optimale luchtcirculatie

Een vlotte en doordachte luchtcirculatie is cruciaal om het stofniveau te beperken en lokale opstapeling van warmte in zogenoemde “hot spots” te vermijden.

Flowverlies

Vloeropeningen en kabelbuizen kunnen de luchtdoorstroming verstoren en gekoelde lucht laten ontsnappen. Een slimme positionering van de koelunits is erg belangrijk.

Stroomvoorziening

In tegenstelling tot klassieke comfortairco’s draait uw serverkoeling 24/7. Best op een onafhankelijk circuit om conflicten en uitvalrisico’s door overige koeling- en verwarmingssystemen in het pand te vermijden.

Onze oplossingen

  • geen klassieke airco toestellen, wel aangepastinrow cooling system
  • warmtepompen met geïntegreerd ventilatiesysteem voor een gecontroleerde luchtcirculatie
  • split VRV-oplossingen waarbij meerdere binnenunits aan één buitenunit gekoppeld worden

En de rest?

Niet alleen voor koeling in serverruimtes en datacenter koeling, maar ook voor airco op kantoor, luchtgordijnen, koel- en vriesinstallaties en tal van andere professionele HVAC oplossingen kan u op onze expertise en vakmanschap vertrouwen.

Let’s talk business

Wat er allemaal noodzakelijk, wenselijk en mogelijk is en aan welke prijs? Nodig ons uit voor een plaatsbezoek om meer informatie, tips en een vrijblijvende prijsofferte voor serverkoeling te ontvangen.

CONTACTEER ONS