Particulieren

Luchtbehandeling

Particulieren - Particulieren -

Ventilatie- en luchtbehandelingssystemen

Hoe zuiver is de lucht die u thuis inademt?

Bij V-Clima plaatsen verschillende types ventilatie- en luchtbehandelingssystemen om een gezond binnenklimaat te creëren. Die systemen zorgen voor een gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht en een uitgebalanceerde aanvoer van verse lucht, met minimaal warmteverlies uiteraard. Onze intelligente ventilatiesystemen recupereren zelfs de warmte van de afgevoerde lucht om de luchttoevoer reeds gedeeltelijk voor te verwarmen. Een combinatie van betere luchtkwaliteit met energie- en kostenbesparing dus.

Waarom ventileren zo belangrijk is

Hoe beter we onze huizen isoleren, hoe moeilijker vuile lucht kan ontsnappen. Die bevat te weinig zuurstof, te veel CO2 en vocht. De hogere luchtvochtigheidsgraad beperkt bovendien de circulatie van verse lucht. De luchtkwaliteit zal bijgevolg alleen maar verslechteren en uiteindelijk resulteren in een kweekvijver voor bacteriën, huisstofmijt en schimmels.

Af en toe een raam openzetten is lang niet voldoende. U kan best een intelligent ventilatiesysteem laten plaatsen dat het debiet permanent bijstuurt voor een gecontroleerde en gebalanceerde luchtcirculatie.

Welke ventilatie- en luchtbehandelingssystemen laten plaatsen?

Wat zegt de wet?

Net omdat goed ventileren, isoleren en energie besparen zo belangrijk zijn, voorziet de overheid duidelijke richtlijnen en voorwaarden, praktische tips en premies. Bij V-Clima denken we met u mee om een doordachte totaaloplossing uit te werken waarbij koeling & verwarming, warmtepompen en intelligente ventilatie- & luchtbehandelingssystemen op elkaar afgestemd zijn. Zo maken we kostenefficiënte opstellingen die aan alle regelgeving en premievoorwaarden voldoen, of deze zelfs overschrijden.

We bezorgen u alle documenten om energiepremies en subsidies aan te vragen en assisteren u ook bij de administratieve verwerking. Zelfs de postzegel leggen we voor u klaar!

Een greep uit onze systemen en oplossingen

Welk ventilatiesysteem u best kiest? Dat hangt af van verschillende factoren. Daarom komen we eerst ter plaatse om de technische uitdagingen en mogelijkheden in kaart te brengen voor we een advies en richtprijs geven.

  • mechanische ventilatiesystemen met roosters
  • intelligente luchtbehandelingssystemen die de ventilatie automatisch bijsturen ifv tijdssturing, bewegingssensoren, gemeten CO2 waarde, …
  • balansventilatie met warmterecuperatie (D-ventilatiesysteem)

Prijzen, premies en planning

We kijken met plezier na wanneer we op afspraak kunnen langskomen voor een woordje uitleg en een prijsofferte op maat van uw project.

CONTACTEER ONS